Haul Candy Store

Honí vás mlsná a nevíte co si dát? Chcete něco netradičního co u nás v obchodech jen tak nenajdete? Žili jste v zahraničí stýská se vám po tamních potravinách? Nezoufejte, Candy Store je váš zachránce.






Tenhle malý obchůdek můžete najít v několika městech České Republiky. Největší je ovšem v Praze, ale nezoufejte, mají i úspěšný eshop, kde si vyberete z nesčetného množství potravin z USA a nebo Velké Británie. Stačí si vybrat, zaplatit a za pár dnů máte zboží u sebe na stole. Tentokrát jsem si pořídili tři laskominy. Začneme hned tou první.

Reese´s


Jedná se o čokoládové košíčky plněné burákovým máslem, jsou populární v USA. Na první pohled to vypadá hodně sladce, ale v puse ucítíte i slanou chuť právě burákového másla. Je to moc dobré a kombinace těchto chutí nám opravdu hodně chutnala. Jazyčisko mi lepotalo ještě odpoledne po dalším kousku. Jelikož burákové máslo je běžně u nás k dostání, například v Lidlu, tak by asi neměl být problém si něco obdobného udělat i doma. (Háže pohled na svoji drahou polovičku, usmívajíc se při tom.)
Mrs Freshley´s Snowballs


Druhé v pořadí jsou Pink Snowballs, opět tahle sladkost je populární hlavně v Americe. Mnozí z vás je jistě znají ať už ze svého pobytu v zahraničí a nebo z různých filmů a seriálů. Je to taková velká, růžová, pěnová koule. Existuje i bílé provedení. Vrch je posypaný kokosem, pod vrchní vrstvou najdeme krém a střed je klasický marschmallow, v našem případě kakaový. Tohle bylo na mě hodně sladký, ovšem na další členy medvědí smečky ne a po sněhových koulích nezbyl ani drobeček.

Nerds



Pro dnešek náš poslední produkt jsou Nerdíci. Opět původně z USA ale i hojně rozšíření po UK. Jedná se maličké patvárky, je to vlastně jen ochucenej cukr. Můžete je buď vycumlat jako klasickej bonbón a nebo je drtivou silou rozkřoupat mezi zuby. Existuje hodně balení, od maličkých až po několikaset gramové krabičky. Nejčastější provedení je s kyselou chutí, ovšem můžete mít i jen klasicky slazené. U nás sklízí opakovaně velký úspěch a rádi se k nim vracíme.

Takže nyní, pokud budete mít chuť na něco netradičního, víte kam jít :-).

Nakupujete taky v Candy Store? Podělte s námi o vaše zkušenosti se zahraničními potravinami. Chutnají vám víc ty české nebo zahraniční?

Váš testující medvěd a jeho vždy připravena testovat jídlo medvědova slečna