Recept - Cannelloni

19.8.2016

Hrozně moc zbožňuju lasagne a cannelloni. Mohla bych je jíst od rána do večera. A to taky dělám když je upeču. Nedávno jsem je dělala a tak rovnou přináším i recept.

Lasagne a cannelloni jsou vlastně to samé. Jen maso cpete do trubek, místo mezi dva pláty těstovin. I tak je to pro mě jiný to jíst. Prostě to chutná jinak a to mi nikdo nevymluví.

Kdyby nebylo zdlouhavé cpaní masa do trubek tak je to i dost rychlé jídlo. 








Co na to budete potřebovat? 
 


Na koupi těstovin je dobrý Lidl pokud má Italský týden. Na mleté maso je taky dobrý pokud je týden XXL. Minule ho měli kilo za kilo. 

Já toto mleté kupovala v kaufu kilo za nějakých 86 korun.










Postup:

Cibuli nakrájíme na jemno a necháme zesklovatět na trošce oleje. Potom přidáme mleté maso, které rozmělňujeme na malinké kousíčky. Osolíme, opepříme a můžeme přidat grilovací koření. Když je všechno maso opražené přidáme kečup. Ochutnáváme a podle chuti dochucujeme. Maso přiklopíme pokličkou a uděláme si bešamel.

Bešamel se skládá vlastně jen v mléka a sýru. Takže přivedeme mléko k varu a nasypeme do něj trochu sýra. Pokud to nechce zhoustnout můžeme zahustit moukou s vodou. Do mléka přidáme trošku nastrouhaného muškátového oříšku. Solit nemusíme, sýr je slaný dost.

Když máme vše takhle připravené vezmeme si trubky a lžičkou našťoucháme do každé maso. Pokud se vám tato verze nezamlouvá, berte do ruky lasagne a prokládejte masem a bešamelem.
Teď, ale zůstaneme u verze s cannellonami. 
Na dno zapékací mísy nebo pekáče dáme trošku bešamelu a vyskládáme naplněnýma trubkama. Pak zalijete bešamelem a zasypeme pořádnou porcí sýra.


DOBROU CHUŤ!

Štítky: